קליטה במושב
חברי ועדת קליטה יעל הרכבי, מיקי מונזורולה, נמרוד מן, רומי אלירז, יעל גבע |
(צילומים למעלה: טלי דג, למטה: אורנה קלגרד)
מאז הקמתו ועד היום מושב לכיש הינו מושב חקלאי.
סביב גידול התוצרת החקלאית נוצרו מקומות המפגש החברתיים והמקצועיים היומיומיים והתגבשה קהילה. החברים חלקו תפיסת חיים חיים דומה.
כיום חלק גדול מהתושבים והבנים כבר לא עוסקים בחקלאות ונקודות המפגש היומיומיות התוך-קהילתיות מצטמצמות. אנו, כקהילה, רוצים לשמור על אורחות החיים והנורמות המקובלות בלכיש, תוך שמירה על אופיו החקלאי של המושב. כאן נכנסת חשיבותה של הקליטה המוצלחת והאקלום לחיי הקהילה.
רובן המכריע של המשפחות החיות במושב הינן בנות ובנים ששבו למושב, אך לא כולם. אנו שמחים על הצטרפותה של כל משפחה חדשה המעתיקה את מרכז חייה לכאן.
על מנת להקל ולסייע בהשתלבות חברי המשפחה החדשה, חשוב לבצע תיאום ציפיות חובות, זכויות, מעורבות בפעילות השוטפת והתמודדות עם האתגרים הצפויים בתהליך השתלבות בקהילה, יחד עם האתגרים העומדים בפני כל משפחה כגון העתקת מסגרות חינוך, העתקת מרכז החיים, שינוי מקום עבודה וכד׳.
חשוב לזכור שגם בן/בת זוג של בן/בת מושב החוזרים לגור במושב חווים תהליך קליטה משמעותי.
אקלום מוצלח שווה רווח נקי להון האנושי והחברתי במושב.
עם כניסתכם למושב, אנא צרו קשר עם המזכירות או עם ועדת קליטה - לתיאום מפגש עם נציגי הועדה, שתפקידם לסייע לכם בחוויית הקליטה בתקופה הראשונה במושב.
מידע לגבי בתים או יחידות להשכרה מפורסמים רק ע״י בעליהם ובאחריותם.
במזכירות אין מידע מרוכז בנושא. אתם מוזמנים לבדוק כאן, בלוח המודעות.
(מסיבת סוף קיץ 2015, צילום: טלי דג)
נורמות מקובלות ומחויבויות קהילתיות
תורנות שמירה: אחת לחודשיים לערך משובץ נציג מהמשפחה לתורנות שמירה. התורנות מתקיימות על פי רוב בזוגות, שתי משמרות בכל לילה. לפני התורנות תקבלו תדריך מהרב״ש.
תורנות חגים: החגים במושב מופקים על ידי צוותים מתחלפים, כך שכל משפחה מצוותת להפקת חג אחד בשנה ועובדת עם צוות חג, הבנוי ממשפחות נוספות. כל אחד תורם מיכולותיו וכישרונותיו.
מיחזור: במרכז המושב, סמוך לאלונית, קיימת פינת המיחזור. חשוב להקפיד להשאיר את הפינה נקייה ומסודרת ולהניח את הפסולת לפי ההנחיות על כל מיכל איסוף.
פינוי גזם: מספר פעמים בשנה נעשה איסוף גזם מסודר ובחינם אשר לקראתו יוצאת הודעה. מותר להוציא את הגזם לרחוב רק בסמוך למועד האיסוף. מי שרוצה לפנות גזם באופן עצמאי, מוזמן לפנותו למרכז ההפרדה - "פרידה". הכנסת גזם למקום היא בתשלום סמלי. המרכז פתוח שלוש פעמיים בשבוע.
רעש: כמו בכל מקום אחר, גם כאן אנו משתדלים להתחשב בשכננו וליצר רעש באופן מידתי…
חניה: בשל מצוקת חניה - אם ביתכם בהרחבה, אנא השתדלו להחנות את רכבכם בחניית הבית. אם הנכם גרים במשק, במושב הישן, אנא החנו את רכבכם בתוך המשק.
כלבים משוטטים: עבר איתכם חבר על ארבע? אנא עזרו גם לכלבכם להתאקלם ביתר קלות. שמרו עליו מחוסן ושלא יסתובב לבדו ברחבי המושב.
שימוש בציוד כללי ובית העם: ניתן לשכור ציוד (כיסאות, שולחנות, מיחם) לשימוש באירועים פרטים וכן להשתמש בבית העם לצרכים פרטיים, כל זאת תמורת תשלום. תיאום ומחירון מול אחראית בית העם.
הזמנת אורחים לבריכה: הבריכה פתוחה לקהל הרחב משבועות ועד סוכות. שעות הפתיחה מתפרסמות עם תחילת עונת הרחצה ובמהלכה. השימוש בבריכה הוא ללא תשלום, יחד עם זאת השימוש מיועד רק לתושבי המושב. במידה והזמנתם חברים/אורחים לבריכה - נוכחותכם במקום יחד עימם - חובה.
הזמנת אורחים לחגים: החגים במושב הם חלק בלתי נפרד מההווי והמסורת. כולם כמובן מוזמנים, והרבה נוהגים להזמין את משפחותיהם המתגוררות מחוץ למושב. אנו שמחים על כך. יחד עם זאת, מאחר והחגים ממומנים מתקציב מוגבל, יש להזמין במידה.